Ekologiczne słodycze to najlepsza alternatywa dla konwencjonalnych przekąsek i batoników pochodzących z masowej produkcji. Nie znajdziemy w nich szkodliwych dodatków, środków chemicznych poprawiających smak i zapach, niezdrowych konserwantów ani sztucznych domieszek. Wyłącznie naturalne składniki pełne witamin i minerałów, jak mąki, ziarna, orzechy i tłuszcze z roślin i mleka z certyfikowanych upraw i hodowli, tworzą niezwykłe słodycze całkowicie pozbawione „pustych kalorii”. Bio przekąski, ciasta, ciasteczka, chrupki i czekolady, batony bezglutenowe i wersje delikatesów pozbawionych cukru – większość słodyczy to produkty, które chronią zdrowie i nie przyczyniają się do rozwoju próchnicy oraz chorób cywilizacyjnych, a do tego nadzwyczajnie smakują. To idealny sposób na deser i małe co nieco pomiędzy posiłkami.
Słodycze i bio przekąski – porcja zdrowia dla każdego
Ekologiczne przekąski i słodycze są niezwykłą wręcz skarbnicą wartości odżywczych – wzmacniających i energetycznych węglowodanów, zdrowych roślinnych tłuszczów (zwłaszcza nienasyconych kwasów tłuszczowych), sporych ilości witamin, głównie z grupy B oraz makro- i mikroelementów – w tym również bardzo rzadkich, takich jak selen, bor, mangan czy łatwo przyswajalne żelazo. Specyfika produktów typu ekologiczne słodycze – składających się z odżywczych mąk, ziaren, orzechów, pełnowartościowych tłuszczów i białek, a często również sproszkowanych superfoods – sprawia, że niewielkie ciasteczko, wegański cukierek i bezcukrowy lizak są w stanie dostarczyć bardzo wielu różnorodnych składników z rozmaitych grup produktów żywieniowych. Dlatego ich istnienie tak cieszy rodziców, szczególnie młodszych dzieci – zagorzałych miłośników wszystkiego, co słodkie. Zbilansowane, zdrowe, organiczne przekąski bez obaw podarujemy zarówno maluchom i dorosłym bliskim.